Багато хто не знає, чим керуватися, вибираючи фільтр для води на кухню, давайте розберемось!
Якість води, яку належить очищати фільтру, неоднакове в квартирах і будинках. Воно залежить від безлічі факторів, серед яких стан водопровідних труб, джерело водопостачання і т.д. При виборі фільтра, треба знати про всі забруднення присутні в воді, що тече з-під крана на вашій кухні.
Тому розумно зробити аналіз води. Повну картину про склад можна отримати тільки після комплексного дослідження в будь-якій акредитованій для подібних аналізів лабораторії.
Правда, за це доведеться заплатити, зате ви, нарешті дізнаєтеся, що ж потрапляло в ваш організм. Після отримання результатів аналізу, можна з більшою точністю визначити, який фільтр буде оптимальним.
Якщо поріг жорсткості в воді не перевищено, але при цьому міститься багато заліза, можна зупинити вибір на проточному фільтрі з наступними ступенями очищення:
– колбою з намотуванням капронової нитки, що затримує частинки домішок;
– колбою з вугільним картриджем.
Для води з підвищеною жорсткістю магістральні фільтрувальні пристрої не підходять. Краще зупинити вибір на системі зі зворотним осмосом, так званому нано-фільтрі, які мають мембрану. В її складі є колба зі спеціальним двоступінчастим картриджем, що видаляє дво- і тривалентне залізо. Він не тільки пом’якшує воду, але і прибирає різні домішки, хлор і навіть вбиває деякі мікроорганізми.
Усунути органіку, шкідливу для дітей і алергіків, також допоможе система зі зворотнім осмосом. Через ультрафільтраційну мембрану не здатні проникнути ні мікроби, ні бактерії.